«Νόμος 3879/2010: Ανάπτυξη της Δια Βίου Μάθησης και λοιπές Διατάξεις»

Το Νόμο 3879/2010/ΦΕΚ 163/21-9-2010 τεύχος Α', που αφορά την ανάπτυξη της Δια Βίου Μάθησης, μπορείτε να τον βρείτε εδώ.

 
Η ACTA Χορηγός και Υποστηρικτής του 5ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Γραμματέων & Top Management Assistants

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γραμματέων & Top Management Assistants 2010, που διοργάνωσε η Q-Training με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομάδας European Management Assistants (EU.M.A), το Σάββατο 27 Νοεμβρίου, στο συνεδριακό χώρο του Ξενοδοχείου Novotel. Διαβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ.

 
Εκδήλωση για την Απονομή Πιστοποιητικών CMPANS στη Θεσσαλονίκη

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη Εκδήλωση για την Απονομή Πιστοποιητικών CMPΑΝS στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή της ACTA. Διαβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ.

 
Παράταση της ισχύς των πιστοποιητικών γνώσης χειρισμού Η/Υ από τον ΟΕΕΚ, για ένα χρόνο.

Σύμφωνα με την με αριθμό πρωτοκόλλου Γ/23866 / 27-10-2010 Απόφαση του Δ.Σ. του Ο.Ε.Ε.Κ. παρατείνεται η ισχύς:
  1. για ένα ακόμη έτος, δηλ. μέχρι 31-12-2011, των πιστοποιητικών Γνώσης Χειρισμού Η/Υ των φορέων ECDL Ελλάς, Vellum Global Educational Services, Infotest και ICT Hellas, τα οποία εκδόθηκαν μέχρι και την ημερομηνία πιστοποίησής τους από τον Ο.Ε.Ε.Κ. και η ισχύς τους έληγε την 31-12-2010.
  2. μέχρι 31/12/2011 των πιστοποιητικών Γνώσης Χειρισμού Η/Υ που εκδόθηκαν μέχρι 31/12/2008 από τον ΟΕΕΚ.
  3. μέχρι 31/12/2011 των πιστοποιητικών Γνώσης Χειρισμού Η/Υ που εκδόθηκαν από τους πιστοποιημένους από τον Ο.Ε.Ε.Κ. φορείς ECDL Ελλάς, Vellum Global Educational Services, Infotest, ICT Hellas, Key-Cert, Acta, i-Skills, TELEFOS CERT. μετά την ημερομηνία πιστοποίησής τους και μέχρι 31/12/2008.
(Πηγή: www.oeek.gr)

 
Συνεργασία της ACTA με την Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων Ελλάδας

Η ACTA ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με την Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων Ελλάδας.
Διαβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ.

 
Συμμετοχή της ACTA στο Φεστιβάλ Ομορφιάς

H ACTA συμμετείχε στη Διεθνής Έκθεση & Συνέδριο «Φεστιβάλ Ομορφιάς» που πραγματοποιήθηκε στις 2-4 Οκτωβρίου 2010. Μπορείτε να διαβάσετε το Δελτίο Τύπου εδώ.

 
Ψήφιση του νομοσχεδίου «Ανάπτυξη της Διά Βίου Μάθησης και λοιπές διατάξεις»

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο «Ανάπτυξη της Διά Βίου Μάθησης και λοιπές διατάξεις». Το Σχέδιο Νόμου μπορείτε να το βρείτε εδώ καθώς και στο επίσημο site της Βουλής των Ελλήνων .

 
Στρατηγική συνεργασία ACTA – INFOTEST. «Και στη γνώση ... η ισχύς εν τη ενώσει!».

Για περισσότερες λεπτομέρειες διαβάστε την Ανακοίνωση Συνεργασίας εδώ.

 
Κατάθεση του νομοσχεδίου «Ανάπτυξη της Διά Βίου Μάθησης και λοιπές διατάξεις»

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την «Ανάπτυξη της Διά Βίου Μάθησης και λοιπές διατάξεις». Διαβάστε το Νομοσχέδιο για τη δια βίου μάθηση καθώς και την εισηγητική έκθεση.

 
Παρουσίαση του Νομοσχεδίου για τη δια βίου μάθηση

Το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων παρουσίασε το Νομοσχέδιο για τη δια βίου μάθηση.

 
Η ACTA χορηγός στο Style & Fashion Party 2010!

Η ACTA συμμετείχε ως χορηγός στο Style & Fashion Party 2010 που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία η σχολή ομορφιάς Group D.A. Διαβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ.

 
Εκδήλωση για την Απονομή Πιστοποιητικών CMPS στη Θεσσαλονίκη

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη Εκδήλωση για την Απονομή Πιστοποιητικών CMPS στη Θεσσαλονίκη. Διαβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ.

 
Απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων σχετικά με τις διαδικασίες έκδοσης της άδειας λειτουργίας των Ε.Ε.Σ.

Την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων σχετικά με τις διαδικασίες έκδοσης της άδειας λειτουργίας των Εργαστηρίων Ελευθέρων Σπουδών μπορείτε να τη βρείτε εδώ.

 
Συνεργασία της σχολής «MISEL GROUP» με την ACTA

Η σχολή «MISEL GROUP» είναι πλέον πιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο κομμωτικής! Διαβάστε το Δελτίο Τύπου για την ανακοίνωση της συνεργασίας της «MISEL GROUP» με την ACTA.

 
Συνεργασία της σχολής «Νέα Γενιά Αμάραντος» με την ACTA

Η σχολή «Νέα Γενιά Αμάραντος» είναι το πρώτο πιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο κομμωτικής στην Ελλάδα! Διαβάστε το Δελτίο Τύπου για την ανακοίνωση της συνεργασίας της «Νέα Γενιά Αμάραντος» με την ACTA.

 
Συμμετοχή της ACTA στο καλοκαιρινό Συνέδριο του Σωματείου Ποδολόγων Ελλάδος

Η ACTA συμμετείχε στο καλοκαιρινό Συνέδριο του Σωματείου Ποδολόγων Ελλάδος. Διαβάστε τo δελτίο τύπου εδώ.

 
Συμμετοχή της ACTA στο Διεθνές Συνέδριο Ομορφιάς «Beauty Greece»

Η ACTA συμμετείχε στο 17ο Διεθνές Συνέδριο & Έκθεση Επαγγελματικών Προϊόντων Ομορφιάς «Beauty Greece». Διαβάστε τo δελτίο τύπου εδώ.

 
Νέα πιστοποίηση για επαγγελματίες στο χώρο του Spa!

Η Acta, αναγνωρίζοντας την ανάγκη της σημερινής εποχής για εξειδικευμένους επαγγελματίες στο χώρο του Spa, εντάσσει στο σύνολο των πιστοποιήσεων της αισθητικής την πρωτοποριακή πιστοποίηση Certified Spa Specialist (CSS).

Περισσότερες πληροφορίες για την πιστοποίηση CSS θα βρείτε εδώ.

 
Τα πιστοποιητικά "ECDL Core Progress Update" ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ από τον ΟΕΕΚ

Με βάση την απάντηση του ΟΕΕΚ σε σχετική επιστολή του ΣΥΝΕΦΟΠ, τα πιστοποιητικά "ECDL core progress update" ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ από τον ΟΕΕΚ. Διαβάστε την σχετική επιστολή εδώ.

 
Διεθνές Συνέδριο Ομορφιάς

Η ACTA δίνει το παρόν και στο 17ο Διεθνές Συνέδριο και Έκθεση Επαγγελματικών Προϊόντων Ομορφιάς!
Πρόσκληση.

 
H ACTA χορηγός σε Εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Την Τετάρτη 14 Απριλίου 2010, το φροντιστήριο Μήταλας στην Άμφισσα διοργανώνει την ημέρα σταδιοδρομίας, μια ανοιχτή εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού, για μαθητές γυμνασίου και λυκείου, γονείς μαθητών και εκπαιδευτικούς.

Δείτε την αφίσσα της εκδήλωσης εδώ και την πρόσκληση για την εκδήλωση εδώ.

 
Ενημέρωση 08/03/2010

Ξεκίνησε η δημόσια διαβούλευση του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για τη δημιουργία ενός Εθνικού Πλαισίου Προσόντων.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο http://www.opengov.gr/ypepth/

 
Απόσπασμα από την ομιλία της Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στην Ημερίδα για τη συγκρότηση του «Εθνικού Πλαισίου Προσόντων».

«Πιστοποιημένες δεξιότητες και προσόντα, σε τελική ανάλυση, σημαίνουν καλύτερες επαγγελματικές προοπτικές, περισσότερος ευκαιρίες επιτυχίας, λιγότερο άγχος εργασιακής ανασφάλειας. Το «μπορώ» που λέει κάθε Έλληνας στον εαυτό του, είναι σημαντικό να μπορεί να το έχει πιστοποιημένο και στα μάτια των άλλων. Διότι αυτό τον βοηθά να βγει στην αγορά εργασίας, εθνική και ευρωπαϊκή, με περισσότερα πλεονεκτήματα. Και περισσότερα πλεονεκτήματα, μεταφράζονται σε καλύτερες αμοιβές.»

Διαβάστε εδώ όλη την ομιλία.

 
Ημερίδα Υπουργείου Παιδείας για το «Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων»

Το Υπουργείο Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων πραγματοποιεί ημερίδα την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010, με θέμα τη συγκρότηση ενός «Εθνικού Πλαισίου Προσόντων». Διαβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ.

 
Σχέδιο Νόμου για την Επαγγελματική Κατάρτιση

Δόθηκε στη δημοσιότητα το σχέδιο νόμου για την επαγγελματική εκπαίδευση, κατάρτιση και δια βίου μάθηση. Το τελικό κείμενο που θα προκύψει μετά τη διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους θα αναρτηθεί προς ευρεία διαβούλευση στις 25/02/2010, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Διαβάστε εδώ το σχέδιο Νόμου.

 
Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

Επέκταση του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της ACTA έως 31 Αυγούστου 2010. Διαβάστε το Δελτίο Τύπου εδώ.

 
Σεμινάριο Certified e-Commerce Consultant

Σεμινάριο που οδηγεί σε πιστοποίηση ACTA Certified e-Commerce Consultant (CEC) θα υλοποιηθεί από τα εκπαιδευτικά κέντρα INFOLAB τον Φεβρουάριο στη Θεσσαλονίκη. Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 
Αρχείο ειδήσεων: 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009 , 2008, 2007, 2006